Project IJweg Hoofddorp

ROW Vastgoed heeft IJweg 1168 te Hoofddorp verworven. Het perceel is fraai gelegen op de hoek IJweg/Altenburg in een groene setting met aan 2 zijden een waterloop. De bestaande vervallen opstallen maken plaats voor een nieuwbouwplan met 10 bijzondere eengezinswoningen in een prachtig hofje.

In samenwerking met de gemeente is het idee ontstaan om een agrarisch ensemble te maken. De basis is een moderne vertaling van een zogenaamde ‘kop-romp’ boerderij, waarbij een gemetselde kopwoning tezamen met een grote schuur de ‘boerderij’ vormt. De hoofdschuur gaat plaats gaat bieden aan 4 bijzondere schuurwoningen voorzien van een eigentijdse veranda. Daarnaast komt er nog een losstaande schuur met 5 woningen en een bergingscluster die ook als agrarische schuur is vormgegeven.

De ruimte rondom de woningen worden zeer groen en duurzaam aangelegd. Zo komt er naast de prachtige bestaande Kastanje een nieuwe boomgaard, een takkenwal en zachte groene oevers langs het water. Het parkeren gebeurt op grastegels, omzoomd met bomen en hagen. Op het achterterrein komt er een gezamenlijke zone met een voetpad en een ontmoetingsplek voor de nieuwe bewoners. De ideale plek om op een zomerse avond te genieten van een buurt BBQ. Ook voor de kinderen is er in dit besloten, autoluwe hofje alle ruimte om te spelen.

We verwachten de omgevingsvergunning op korte termijn en de verkoop van de woningen start komend voorjaar.