Project Sternstraat Wormer

Voor de Sternstraat in Wormer, pal tegenover het buitenzwembad heeft ROW Vastgoed een plan ontwikkeld met 8 royale eengezinswoningen. Architect Jeroen Hooijschuur heeft een mooi ontwerp gemaakt, dat zich goed voegt in de bestaande omgeving. Een plan met plat dak en grote raampartijen voor veel daglicht. De bouwvergunning is medio dit jaar afgegeven en alle woningen zijn verkocht.

Verantwoordelijk voor de bouw is het gerenommeerde bedrijf Ouwehand Bouw, met wie de kopers een separate aannemingsovereenkomst hebben gesloten. De geplande start bouw ligt in het 4e kwartaal van dit jaar.

Project “De Schans” in Beverwijk

ROW Vastgoed heeft aan de Schans een prachtig bouwperceel in het centrum van Beverwijk verworven. De ligging kan met recht als A-locatie worden betiteld: letterlijk op steenworp afstand van de hoofdwinkelstraat van Beverwijk en enkele loopminuten van het NS-station. Het voorlopig ontwerp omvat de nieuwbouw van 8 royale eengezinswoningen. Een twee-onder-een-kap en 6 rijwoningen. Architect is Rene v.d. Maten van architectenbureau MB architecten uit Santpoort-Zuid.

Het ontwerp heeft raakvlakken met de populaire jaren ’30 architectuur, brede goten met een ruim overstek, een roodbruine baksteen en de toepassing van roedes in de ramen. Dat laatste is ook gelijk een onderdeel dat de woningen bijzonder maakt, deze roede- en kozijnindeling zal je niet snel ergens anders zo tegenkomen. Daarnaast geven de accenten met wit keimwerk, welke deels de hoeken ‘omlopen’ de woningen een eigentijdse uitstraling! De grootte van de woningen is circa 110 m2 GBO. Verantwoordelijk voor de bouw is Rolvink Bouw uit IJmuiden, met wie de kopers een separate aannemingsovereenkomst hebben gesloten. De bouw zal naar verwachting in het 3e kwartaal 2019 aanvangen.

Project Creutzberglaan Beverwijk

Deze prachtige locatie aan de bekende Creutzberglaan in Beverwijk heeft ROW Vastgoed recent verworven van Creutzberg Vastgoed. Het project omvat de bouw van 6 bijzondere woningen in het luxe segment.

Met de voorgevel aan de Creutzberglaan verrijzen 2 prachtige villa’s, met een woonoppervlak van 185 m2. Het ontwerp is een afgeleide van de ‘Gooise villa’, wat tot uiting komt in het luxe materiaalgebruik: wit gestucte gevels, rietenkap en prachtig donker houten potdekselwerk.

In het hof worden 4 heel bijzondere loftwoningen gebouwd. Bijzonder vanwege de moderne architectuur, de royale woonoppervlaktes (ca 165 m2) en percelen en zeker ook het privéhof aan de voorzijde van de woningen. Deze loftwoningen zijn geschikt voor gezinnen, maar zijn levensloopbestendig. Op de begane grond is namelijk optioneel de mogelijkheid van een ruime slaapkamer met badkamer ensuite, waardoor de woning ook erg aantrekkelijk is voor 55 plussers die gelijkvloers willen wonen, maar geen genoegen nemen met een balkon.

Materialisering en detaillering maken het ontwerp. Bijzonder veel glas in combinatie met aluminium kozijnen en gevelbekleding. De voorgevel is daarnaast bekleed met prachtig zwart verduurzaamd hout.

Project Tudor Gardens Hoofddorp

Aan de Hoofdweg te Hoofddorp heeft ROW Vastgoed een locatie van circa 3,5 hectare verworven. De projectlocatie grenst aan de nieuwbouwwijk Tudorpark en gaat hiermee één geheel vormen. Het project omvat de ontwikkeling en nieuwbouw van circa 140 woningen in verschillende segmenten en prijsklassen.

Als architecten zijn geselecteerd: MB Architecten uit Santpoort-Zuid voor de eengezinswoningen en Heren 5 architecten uit Amsterdam voor de huurappartementen. Met de gemeente Haarlemmermeer is medio 2016 een intentieovereenkomst gesloten en is het afgelopen jaar in nauwe samenwerking met de gemeente het Definitief ontwerp tot stand gekomen.

De woningen hebben allen een rijke architectuur, geïnspireerd op de romantische Engelse Tudorstijl. Hier geen rechttoe rechtaan woonblokken, maar een enorme differentiatie in bouwvolumes en veel oog voor detail. De wijk zal luxe gaan uitstralen op alle fronten: beeldschone architectonische ontwerpen, gebruik van hoogwaardige materialen, grote kavels en een bijzondere openbare ruimte met veel groen en romantische kronkelige straatjes.

Project Tudor Gardens kan met recht het paradepaardje van ROW Vastgoed genoemd worden!

De 83 koopwoningen van fase 1 zijn allen verkocht en de bouw, welke de verantwoordelijkheid is van Thunnissen Bouwgroep, is eind vorig jaar gestart.

Tudor College in Hoofddorp

In Hoofddorp Zuid, nabij de wijk Toolenburg ontwikkelt ROW Vastgoed een prachtig appartementencomplex. Het gebouw bevat 57 huurappartementen. Alle woningen beschikken daarnaast over minimaal 1 privéparkeerplaats op het besloten binnenterrein. Voor het ontwerp is het toonaangevende architectenburo Heren 5 uit Amsterdam geselecteerd. Het complex zal aan de rand van Tudorpark verrijzen en daarom is ervoor gekozen om aan te sluiten bij de romantische Tudorstijl van de wijk. De bouw start 2e helft 2019.

Appartementen “Brandonhouse” Hoofddorp

In Hoofddorp, fraai gelegen aan het water van de Hoofdvaart heeft ROW Vastgoed een bijzonder gebouw ontwikkeld. 10 bijzonder royale appartementen in de sfeervolle Tudor architectuurstijl met veel traditionele kenmerken. Het appartementengebouw is ontworpen door Van Bergen Architectura.

Het gebouw manifesteert zich tussen twee stijlen. Het bakstenen ‘Voorhuis’ verwijst naar oude bestaande polderboerderijen en het ‘Achterhuis’, de half-timber ‘schuur’, naar de nieuwe achtergelegen Tudorwijk. Door verschillende nokhoogtes en materialisering kenmerken beide bouwwerken hun eigen karakter. Door repetitie in beeld te vermijden behoudt het gebouw zijn kleine schaal, waarbij ieder zijn individuele woning heeft in een grote boerderij.

De woningen zijn erg ruim met een woonoppervlak van 130 tot 240 m2. De verkoop is gestart en de bouw, welke de verantwoordelijkheid is van Thunnissen Bouwgroep, is inmiddels gestart.

Project Horndijk Loosdrecht

Project Horndijk is gelegen aan de Loosdrechtse Plassen. Zowel aan de voor- als achterzijde van de woningen is er vrij uitzicht over de meren. Op deze bijzonder mooie locatie ontwikkelt ROW Vastgoed 2 royale villa’s in het topsegment.

De prachtige rietgedekte woningen met een inhoud van circa 1000 m3 worden ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Building Design Architectuur uit Zenderen. Niet alleen de woningen zijn royaal, dat geldt zeker ook voor de percelen: wat te denken van een achtertuin van circa 35 meter diep, van waaruit het zicht op de Stille plas ronduit adembenemend is.

De woningen zijn verkocht. De kopers hebben een separate aannemingsovereenkomst gesloten met Bouwbedrijf Lichtenberg. De bouw start naar verwachting 3e kwartaal 2019.

Project Herenweg Breukelenveen

ROW Vastgoed heeft samen met JeeGee Vastgoed deze prachtige locatie aan de bekende Herenweg in Breukeleveen verworven. Project Herenweg omvat het bouwen van 3 vrijstaande woningen. De locatie is ideaal voor mensen die centraal willen wonen maar daarnaast de aanwezigheid van water en natuur als belangrijke woonwens hebben. De villa’s zijn onder architectuur ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau H en E architecten uit Hilversum. De 3 speels ingedeelde villa’s hebben een woonoppervlakte variërend van 176m² tot 217m².

De woningen zijn recent opgeleverd.

Project ‘t Laantje Loosdrecht

Project ‘t Laantje is gelegen in het centrum van Nieuw Loosdrecht, aan een rustig, autoluw straatje. Het plan behelst de ontwikkeling van 3 vrijstaande villa’s. Het betreffen woningen in het luxe segment, welke zijn ontworpen door Dinant Oude Lenferink van Building Design Architectuur uit Zenderen.

De woningen zijn verschillend qua architectuurstijl, van romantisch tot modern, maar hebben een aantal kenmerken gemeen: Riet gedekte kap, wit gekeimde bakstenen en antraciet grijzen kozijnen. De percelen zijn royaal, ruim 600 m2 en liggen prachtig: Aan de voorkant kijken de woningen uit op een royaal park en ook de achterzijde biedt volop privacy, omdat er geen directe achterburen zijn. De achtertuinen zijn bovendien gesitueerd op het zonnige Zuid-westen.

De bouw, welke de verantwoordelijkheid is van Bouwbedrijf Lichtenberg, is in volle gang.