Project IJweg Hoofddorp

Recent heeft ROW Vastgoed de IJweg 1168 te Hoofddorp verworven. Het perceel is fraai gelegen op de hoek IJweg/Altenburg in een groene setting met aan 2 zijden een waterloop. De bestaande vervallen opstallen maken plaats voor een nieuwbouwplan met 10 bijzondere eengezinswoningen in een prachtig hofje.

In samenwerking met de gemeente is het idee ontstaan om een agrarisch ensemble te maken. De basis is een moderne vertaling van een zogenaamde ‘kop-romp’ boerderij, waarbij een gemetselde kopwoning tezamen met een grote schuur de ‘boerderij’ vormt. De hoofdschuur gaat plaats gaat bieden aan 4 bijzondere schuurwoningen voorzien van een eigentijdse veranda. Daarnaast komt er nog een losstaande schuur met 5 woningen en een bergingscluster die ook als agrarische schuur is vormgegeven.

De ruimte rondom de woningen worden zeer groen en duurzaam aangelegd. Zo komt er naast de prachtige bestaande Kastanje een nieuwe boomgaard, een takkenwal en zachte groene oevers langs het water. Het parkeren gebeurt op grastegels, omzoomd met bomen en hagen. Op het achterterrein komt er een gezamenlijke zone met een voetpad en een ontmoetingsplek voor de nieuwe bewoners. De ideale plek om op een zomerse avond te genieten van een buurt BBQ. Ook voor de kinderen is er in dit besloten, autoluwe hofje alle ruimte om te spelen.

We zijn momenteel de stukken gereed aan het maken voor de aanvraag omgevingsvergunning. Naar verwachting start de verkoop 1e kwartaal 2024.

Project Duinwachter Zandvoort

Aan de van Lennepweg in Zandvoort heeft ROW Vastgoed een prachtige locatie verworven, waarvoor een fantastisch plan is gemaakt voor de bouw van 102 luxe appartementen.

De architectuur is bijzonder hoogwaardig en modern. In de witte gevels, met z’n vele rondingen, worden zwarte aluminium kozijnen toegepast. Door dat strakke beeld te combineren met delen van prachtig warm hout ontstaat een zeer fraai en levendig beeld. De gebouwen rijzen op uit een beplant duin, wat (met uitzondering van de entreezone) volledig langs het gebouw wordt aangelegd. Ook de zone tussen de twee gebouwen wordt een prachtige groene oase met beplanting, duin en bomen.

In de gebouwen zijn appartementen in alle vormen en maten bedacht. Het hoofdgebouw biedt plaats aan 69 prachtige koopappartementen. Ze variëren in grootte van ca 53 tot 304 m2 woonoppervlakte. In het naastgelegen paviljoen komen 33 senioren huurwoningen. Verstopt onder het duin bevindt zich een tweelaagse parkeergarage met ruim voldoende parkeergelegenheid voor de bewoners en bezoekers.

De verkoop van de woningen start in juni 2023 en de bouw, welke de verantwoordelijkheid van SBB is, start naar verwachting begin 2024.

Klik hier voor meer informatie over dit project

Project Kingsfort Beverwijk

Aan de Kingsford Smithstraat 106-108 in Beverwijk gaan de twee voormalige gymzalen plaats maken voor een schitterend nieuwbouwplan. De plannen omvatten 32 royale appartementen (102 tot 117 m2) en 4 penthouses (152 tot 164 m2). De architectonische kwaliteit van de gebouwen is hoogstaand. Dit is geen dertien in een dozijn project! Het ontwerp kenmerkt zich door aandacht voor fraaie materialen, en oog voor detail. Onze architect MB architecten heeft in samenspraak met de gemeente Beverwijk iets bijzonders weten neer te zetten!

Per verdieping zijn maximaal 4 appartementen gelegen. Met andere woorden, elk appartement is een hoekappartment. Hierdoor baden de woningen in daglicht en hebben ze allen een (ruim bemeten) hoekbalkon of terras. Het hele gebouw straalt een hoge kwaliteit uit, maar de penthouses zijn wel het summum van luxe! Een enorme living, een dakterras rondom, 2 badkamers, een slaapkamer met badkamer en-suite en een ruime walk-incloset, dat zijn zo maar een paar highlights van deze fantastische woningen. Bij elke woning wordt een privé berging en parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage geleverd.

Alle 36 woningen zijn verkocht en de bouw, welke de verantwoordelijkheid is van SBB uit Beverwijk, is eind 2022 gestart.

Project Hoofdweg Hoofddorp

ROW Vastgoed is sinds enige tijd eigenaar van het perceel Hoofdweg 875 in Hoofddorp. Rondom de bestaande villa is een plan ontwikkeld voor de realisatie van 6 luxueuze villa’s. De locatie grenst aan ons gerealiseerde project Tudorgardens en in samenspraak met de gemeente is besloten dezelfde beeldkwaliteit door te voeren. Dit betreft de typerende Engelse Tudorstijl. Met z’n hoge, steile kappen, z’n grote schoorstenen, het vakwerk in de gevels en de roedes in de ramen, zijn de woningen een lust voor het oog. De met riet bedekte daken zorgen voor een zeer luxe uitstraling.

De woningen zijn ontworpen door een van onze huis-architecten: MB architecten uit Santpoort. We verwachten in de loop van het 3e kwartaal van 2023 te starten met de verkoop van dit bijzondere project.

Project De Fruitboerderij Hoofddorp

ROW heeft enige tijd geleden de Noord-Hollandse Stolpboerderij ‘De Fruitboerderij’ aan de hoofdweg in Hoofddorp verworven. Deze stolp uit 1875 is een van de laatste van dit type in de Haarlemmermeer en heeft daarom de status van gemeentelijk monument gekregen. In samenspraak met de gemeente en onze architect Hooyschuur is een prachtig plan gemaakt voor een grootschalige renovatie, waarbij deze prachtige stolp in volle glorie wordt hersteld. De boerderij gaat ruimte bieden aan 4 zeer royale en bijzondere woningen, waarbinnen de prachtige karakteristieke spantconstructie middels vides echte eyecatchers zullen worden. Rondom de centraal staande boerderij komen in meerdere eigentijdse ‘schuren’ moderne woningen van het type vrijstaand, twee-onder-een-kap en rijwoning. De nieuwbouw vormt tezamen met de stolpboerderij een heerlijk besloten hofje, met een prachtige gezamenlijke voortuin mét fruitboomgaard.

Alle woningen zijn vorig jaar verkocht en de bouw, welke de verantwoordelijkheid is van Ouwehand Bouw, is inmiddels in volle gang. De oplevering staat gepland voor het 4e kwartaal 2023.

Duitslandlaan 1-A in Heemskerk

Recent heeft ROW Vastgoed Duitslandlaan 1-A in Heemskerk verworven. Het gebouw bestaat uit 2 verdiepingen van elk zo’n 700 m2. Het geheel werd al jaren gebruikt door Kenter Jeugdhulp, echter zij kwam te ruim in haar jasje te zitten. Zij kunnen uit de voeten met de begane grond en hierdoor komt de 1e verdieping vrij. Het bestemmingsplan laat wonen op de verdieping toe. We zijn momenteel met onze architect een plan aan het maken voor circa 15 appartementen. Onderdeel van dit plan is het verhogen van het pand met deels één en deels twee extra verdiepingen, die deels terug komt te liggen, zodat prachtige zonnige dakterrassen voor de woningen ontstaan.